Blog: Koken met gezond verstand > Actie | Deel je gezonde tip en win!

Actie | Deel je gezonde tip en win!

Op mijn blog zul je regelmatig tips en recepten vinden over gezond koken. Maar heb jij ook een hele goede tip? Aarzel dan niet en laat het me weten. Je kunt er namelijk supermooie prijzen mee winnen. Zo’n rode KitchenAid keukenmachine wil toch iedere vrouw? We geven er elke maand 1 weg. En elke week wel 10 kinderschorten. Doe mee!

https://www.carbonell.nl/olys/win/


  1. soemin Pooran

    Ik kook graag en roerbak al ruim 25 jaar met olijfolie.

  2. Ria

    Bonjour
    Wij zijn echte fans van lekker koken in Carbonell olijfolie, alle varianten gebruiken wij.
    Sinds kort zijn wij de gelukkige bezitters van een Airfryer. We maken daar heerlijke zelfgemaakte frietjes mee. Aardappelen schillen, in partjes snijden, in water zetten, daarna droog deppen, maar 1eetlepel olijfolie door de frietjes mengen en Italiaanse kruiden. Daarna bakken in de Airfryer. We maken daarbij een heerlijke salade van radijsjes, mango en appel. De dressing maken we met olijfolie, mierikswortel, crème fraiche. De kinderen en ook onze kleindochter smullen er fantastisch van. Ik ga zeker de nieuwe olijfolie Olys proberen.
    Mmmmmm
    Vriendelijke groet Ria

  3. Marielise

    Het is leuk om al van jongs af aan samen ‘bewust’ boodschappen te doen en samen koken. Al in de winkel bespreken wat gezonde keuzes zijn. Eigen hapjes en toetjes zelf laten klaarmaken, eigen kookboekjes en recepten zoeken. Leer je kind het zelf te doen. Ella heeft ook een erg leuke kinderkookworkshop gedaan toe ze jarig was. Zelf pasta maken, groenten snijden, vlees bakken, saus maken, helemaal super.

  4. Hans

    Spoel ‘s morgens met 1 eetlepel olijfolie je mond. Kauw hier vijf minuten op en spuug dan uit en spoel je mond na met lauw water. Alle opgehoopte afvalstoffen van de nacht verdwijnen hierdoor. Je tandvlees wordt er ook gezonder door.

  5. christa

    Mijn zoon eet alleen leuk! eten.
    De smaak is ondergeschikt. Ik maak daarom tegenwoordig mijn spinazie klaar met penne pasta, zodat hij deze in een kommetje met spinazie kan dopen.
    Het dopen is zo’n leuk spelletje dat hij nu zonder morren zijn spinazie eet!

  6. Sandra

    Persoonlijk vind ik dat je groente en andere gezonde producten niet moet verstoppen in de maaltijd, maar kinderen er juist bewust mee kennis laten maken. De groente dus niet malen, maar in herkenbare stukjes door de maaltijd heen doen. Kinderen leren de groente dan kennen en de smaak herkennen. Met mijn kinderen heb ik altijd de afspraak gehad dat ze pas kunnen zeggen dat ze iets niet lusten wanneer ze het geproefd hebben. Als ze iets nieuws op hun bord kregen zei ik altijd dat ze het direct uit mochten spugen als ze het echt niet lekker vonden en ze nooit gedwongen iets op te eten wat ze vies vonden. Het uitspugen was zelden nodig. Mijn beide kinderen zijn opgegroeid als makkelijke eters, die graag zelf kokkerrelen en nieuwe producten uitproberen.

  7. Margret Roodbeen

    Mijn gezonde tip:
    Maak gezond eten aantrekkelijk (voor kinderen)door groente in grappige vormen te snijden en licht te roerbakken in Carbonel olijfolie.
    Op Pinterest kun je allerlei manieren vinden om de borden met gezond eten mooi en leuk op te maken…werkt echt!

  8. Gon

    Om kinderen (ongemerkt) meer groente te laten eten, maak ik tomatensaus altijd, als basis, met 1 à 2 zakken Italiaanse groenten (afhankelijk van het aantal eters), die ik heel fijn maal, zodat de kinderen die niet ‘zien’. Vervolgens maak ik hem af met de gebruikelijke ingrediënten.
    Deze saus vinden ze allemaal erg lekker.

  9. Marleen

    Carbonel gaat bij mij overal doorheen,
    Een super gezond en lekker recept

    Roerbak witte vis met mie

    olijfolie ( carbonell )
    Verschillende groenten klein gesneden.
    Kabeljouw filet
    Viskruiden ( verstegen )
    Kokosmiddel
    Eventueel beetje bindmiddel

    Carbonel Olijfolie in pan,
    Allerlei groenten fijn snijden en roerbakken.
    Boontjes,worteltjes, koolrabi, uitje, lente-ui, courgette ,
    ( andere combinatie’s ook mogelijk)
    Als ze 5 minuutjes roergebakken zijn, ( vuur hoog laten )
    Stukjes kabeljouw filet erdoor, ( mag ook andere vis zijn )
    Kabeljouw geniet mijn voorkeur.
    Viskruiden erover heen strooien ( van Verstegen zijn t lekkerste)
    Afblussen met kokos melk, enkele minuutjes afgedekt laten staan op kaag vuurtje, tot de vis gaat is.
    Eventueel een beetj bonen met bindmiddel z( wit z)
    Mie is ondertussen gekookt.

    Serveren op een bord , mie onder en roerbak scohotel er boven op.

    Smakelijk ( t is heerlijk )

Reageer: