Wat is het verschil tussen olijfolie en Extra Virgen olijfolie (ook wel bekend als Extra Vierge of Extra Vergine)?

Het verschil tussen ‘gewone’ olijfolie en Extra Virgen olijfolie (ook wel bekend als Extra Vierge of Extra Vergine) is de manier waarop de olijven worden verwerkt.

Carbonell Extra Virgen olijfolie wordt verkregen uit olijven die zo snel mogelijk na de oogst geperst. Hierdoor heeft Extra Virgen olijfolie een lage zuurgraad en blijft de geur en smaak perfect behouden. Carbonell Extra Virgen heeft een rijke en fruitige smaak en is ideaal voor in salades, als basis voor dressings en als smaakmaker in bijvoorbeeld pasta’s, soepen of sauzen. Carbonell Extra Virgen rijk aan Vitamine E en onverzadigde vetzuren. En daarom goed voor je cholesterol.

Carbonell Traditioneel en Mild olijfolie zijn goed voor je cholesterol. Deze varianten zijn hoger te verhitten aangezien ze zijn na het persen geraffineerd en op smaak gebracht met Extra Virgen olijfolie. De Carbonell varianten Mild en Traditioneel zijn daarom ideaal om dagelijks mee te bakken, braden, roerbakken en grillen. Carbonell Mild en Traditioneel zijn rijk aan vitamine E en onverzadigde vetzuren.

Posted in: Carbonell algemeen