Welke soorten Carbonell olijfolie zijn er?

Carbonell olijfolie is verkrijgbaar in de volgende varianten:

1.) Carbonell Extra Virgen
Carbonell Extra Virgen is een olijfolie van de eerste persing en heeft een lage zuurgraad, gemaakt van zorgvuldig geselecteerde olijven, gerijpt onder de Spaanse zon. Deze olijfolie heeft een rijke, fruitige smaak en is ideaal voor in salades, als basis voor dressings of dips en als smaakmaker in bijvoorbeeld pasta’s, soepen of sauzen. Carbonell Extra Virgen is goed voor het cholesterolgehalte.

Toepassing: Ideaal voor dagelijks gebruik. Speciaal aanbevolen voor salades en als basis voor dressings of dips en als smaakmaker in bijvoorbeeld pasta’s, soepen of sauzen.

2.) Carbonell olijfolie Traditioneel
Carbonell Traditioneel is goed voor je cholesterol. Ideaal om mee te bakken, braden en roerbakken.

Carbonell Traditioneel heeft een betere hittestabiliteit en hoger rookpunt (183 graden Celcius) dan boter en margarine (70-83 graden Celcius). Een product als vlees schroeit dus snel dicht en blijft heerlijk mals en sappig.

Toepassing: Ideaal voor dagelijks gebruik. Carbonell Traditioneel is ideaal om te verhitten en daarom bij uitstek geschikt voor het (roer)bakken van aardappelen of groenten en het braden van vlees.

2.) Carbonell olijfolie Mild
Carbonell Mild is goed voor je cholesterol. Ideaal om mee te bakken, braden en roerbakken.

Carbonell Mild heeft een betere hittestabiliteit en hoger rookpunt (195 graden Celcius) dan boter en margarine (70-83 graden Celcius). Een product als vlees schroeit dus snel dicht en blijft heerlijk mals en sappig.

Toepassing: Ideaal om mee te bakken, braden en roerbakken. Met name geschikt als je in je gerechten niet de typische smaak van olijfolie wilt proeven maar wel wilt profiteren van alle gezonde eigenschappen.

Posted in: Carbonell algemeen