• Home
  • Over Carbonell
  • Waarom is olijfolie zo gezond?
  • Producten
  • Kooktips
  • Recepten
  • Acties
  • youtube
  • facebook
carbonell.nl

Veelgestelde vragen

  • Veelgestelde vragen
  • Contact

Onderwerp

  • Carbonell algemeen
  • Carbonell Oliën & Gezondheid
  • Toepassingen olijfolie
  • Smaak van olijfolie

Toepassingen olijfolie

Kan ik Carbonell olijfolie gebruiken om mee te bakken of wokken?

Carbonell olijfolie Traditioneel en Mild zijn bij uitstek geschikt om mee te bakken, braden, roerbakken en grillen. Deze varianten worden namelijk na de persing geraffineerd, waardoor ze beter verhit kunnen worden. Carbonell Mild (195 graden Celcius) en Traditioneel (183 graden Celcius) hebben een hoger rookpunt dan margarine en boter (70-83 graden Celcius). Je vlees schroeit dus snel dicht en blijft heerlijk mals en sappig.

 

Tot welke temperatuur kan ik Carbonell olijfolie verhitten?

Carbonell olijfolie is zeker geschikt om te verhitten. U kunt hiervoor het beste Carbonell Mild of Traditioneel gebruiken. Deze varianten worden namelijk na de persing geraffineerd, waardoor ze beter verhit kunnen worden. Carbonell Mild (195 graden Celcius) en Traditioneel (183 graden Celcius) hebben een hoger rookpunt dan margarine en boter (70-83 graden Celcius).

Welke Carbonell olijfolie kan ik het beste gebruiken in een salade?

Carbonell Extra Virgen heeft een rijke en fruitige smaak en is ideaal voor in salades, als basis voor dressings en als smaakmaker in bijvoorbeeld pasta’s, soepen of sauzen. Carbonell Extra Virgen rijk aan Vitamine E en onverzadigde vetzuren. En daarom goed voor het cholesterolniveau.

Kan ik frituren met Carbonell olijfolie?

Carbonell olijfolie is geschikt om mee te frituren. U kunt hiervoor het beste Carbonell Mild of Traditioneel gebruiken. Deze varianten worden namelijk na de persing geraffineerd, waardoor ze beter verhit kunnen worden.

Frituren met olijfolie met een temperatuur van boven de 200 graden Celsius kan echter het beste vermeden worden, maar ook een lage temperatuur is ongewenst (110-120 graden Celsius). Het is belangrijk om na ongeveer 8 gebruiksmomenten de olijfolie te verversen. Laat voor het beste resultaat de producten die u wilt frituren eerst op kamertemperatuur komen.

Over Carbonell

  • Over Carbonell
  • Hoe wordt olijfolie gemaakt?

Olijfolie & gezondheid

  • Waarom is olijfolie zo gezond?
  • Ik kies bewust

Producten

  • Gezonde Oliën
  • Olijven
  • Smaakmakers

Overig

  • Contact
  • Acties
  • Meer weten?
  • Disclaimer
  • Privacy statement
Over Carbonell Producten
  • youtube
  • facebook