Blog: Koken met gezond verstand > Persoonlijk | Christmas crackers

Persoonlijk | Christmas crackers

Kerst is in aantocht. Als kind ging ik ieder jaar met kerst naar familie in Engeland, waar een volgestopte kalkoen de keukentafel vulde en als dessert de plumpudding de laatste gaatjes vulde. Het leukste vond ik de Christmas crackers. Een veilige manier van kerstvuurwerk. Een grote kerstboom gevuld met glimmende ballen en honderden lichtjes. In mijn herinnering lag er altijd sneeuw. Kerst, zo ontzettend magisch! Met mijn eigen kinderen ga ik altijd bij opa eten. Hij staat 3 of 4 dagen van tevoren al in de keuken en bereidt daar de meest ingewikkelde gerechten. Een werkelijke smulpartij staat ons weer te wachten. De kerstboom staat.
De smakelijkste geuren stromen onze neuzen binnen. En wat de kinderen er van vinden? Lekker, maar vooral de plofcadeautjes zijn het meest favoriet. ‘En het toetje!’ roept Zen.


Reageer: