Blog: Koken met gezond verstand > Persoonlijk | Geen winterdip

Persoonlijk | Geen winterdip

De winterdip wil ik graag vóór zijn. Zo breng ik met Zen en Liz graag de zomer in huis met mijn blender, mijn onmisbare item in de keuken. Nadat ik er een aantal kapot gedraaid heb, heb ik er sinds kort één met een sterke motor. Een gezonde milkshake als ontbijt, tussendoortje of net na school. Liz is dol op aardbeien, dus koop ik ingevroren fruit, zodat ik altijd ook zomerfruit in huis heb. 200 ml amandelmelk is de basis. Zen wil daar dan altijd blauwe bessen bij en om er goede energie uit te halen doe ik er nog een handje ongebrande hazelnoten bij. Wil hij het iets zoeter, dan mag er van mij altijd wel een lepeltje honing bij. Even shaken en smullen maar. Liz is meer van de bananen en de aardbeien. Dus 1 banaan en 6 aardbeien en een scheutje Carbonell Olijfolie Traditioneel. Om hem dikker te maken kan je er een avocado bij doen. Klinkt vies, maar het is echt romig lekker! Laat de kinderen de knoppen bedienen en het is een zomers feestje naast de kachel! Liz heeft het altijd over het pruikje van de aardbei. Heeft jouw kind ook een leuke naam voor een bepaald stuk fruit?


Reageer: