Blog: Koken met gezond verstand > Persoonlijk | Hazelnootmelk

Persoonlijk | Hazelnootmelk

Weet je dat je van noten heel makkelijk zelf melk kunt maken? Wij zijn dol op hazelnootmelk. Dat is mijn favoriet, vooral in de winter! Een stevig drankje dat vult en nog lekker is ook als je het mixt met bijvoorbeeld een banaan en kaneel. Je gebruikt hier ongezouten en ongebrande noten voor zoals Hazelnoten of Amandelen. Je dompelt 4 handjes hazelnoten onder in het water, zelf vind ik ze het lekkerst met het vlies er nog omheen. Laat dit een nachtje staan, eventueel met 2 dadels. 
Spoel de nootjes af in een vergiet, tot het water weer helder is. De noten doe je in een blender, daar doe je ongeveer 6-8 glazen water bij en de dadels (zonder pit). Zelf doe ik er dan ook kaneel bij, maar dat hoeft niet. Als het een homogene massa is, zeef je het door een fijne zeef of zelfs door een katoenen doek. De melk is klaar en in de koelkast 5 dagen houdbaar. Zen en Liz vinden het zo lekker, dat het vaak binnen 2 dagen al op is.


Reageer: