Blog: Koken met gezond verstand > Persoonlijk | Insecten eten

Persoonlijk | Insecten eten

Liz zit weer eens in een fase van dingen niet lusten. Ze probeert dan uit hoe ver ze kan komen. Lastig vind ik dat, want met alleen maar trucjes krijg ik haar niet meer zover. Zen is altijd een fantastische genieter geweest en heeft alles wel eens geprobeerd. Van mosselen tot humus. Hij heeft zelfs al eens een sprinkhaan geprobeerd met zijn vader. Liz daarentegen kijkt me met grote ogen aan en duwt dan haar bord weg en zegt: ‘Lust ik niet, dus eet ik niet.’ Ze is 6 jaar, dus ze weet dat ze minimaal 6 happen moet proberen. Ze eet liever een banaan. Ik houd dan ook mijn poot stijf, want als ik haar vervangbare producten geef, gaat ze nooit dingen proberen. Ze krijgt dan vanzelf wel trek. En Zen? Die smikkelt lekker door en stoort zich totaal niet aan de vijandigheid van Liz.


Reageer: