Blog: Koken met gezond verstand > Persoonlijk | Pasen

Persoonlijk | Pasen

Pasen, weer tijd voor eieren, veel eieren. Hoe eet jij je eitje het liefst? Gekookt, hard, zacht, gebakken of scrambled? Mijn opa was eierboer in Noord-Holland, dus ik ben met eieren opgevoed. Kinderen zijn ook vaak dol op een eitje. Gaan jullie ze nog schilderen met je kinderen? Ik kook ze altijd eerst voordat het geklieder met verf kan beginnen. Toen ik nog kind was, raakte ik altijd zo gefrustreerd omdat regelmatig mijn ei brak. Maar misschien moet ik het toch nog een keertje proberen met Zen, maar dan wel eerst het ei koken. šŸ˜‰ Heb jij misschien een tip hoe het altijd goed kan gaan? Eieren zijn gezond. Ze bevatten veel eiwit en ook relatief veel mineralen zoals calcium, ijzer, lithium, selenium, zink en Vitamine A, B11 en B12, D en E. Het ijzer in eieren is heemijzer, dat goed opgenomen kan worden in het lichaam. Eieren zijn daardoor ook goede vleesvervangers. Je kunt prima gemiddeld 3 eieren per week nuttigen en vegetariĆ«rs mogen er zelfs meer (4 Ć” 5) in de week. Eieren bevatten ook wat cholesterol en vroeger dacht men daarom dat het eten van veel eieren het risico op hart- en vaatziekten vergroot. Inmiddels weten we dat het bloedcholesterol vooral wordt beĆÆnvloed door het eten van verzadigd vet en veel minder door cholesterol uit voedingsmiddelen zoals eieren. Dus geniet lekker van je eitje!


Reageer: