Blog: Koken met gezond verstand > Persoonlijk | Rode bietjes met een zoetje

Persoonlijk | Rode bietjes met een zoetje

Rode bietjes hebben veel ijzer in zich, zei mijn moeder altijd. Ik heb zelf altijd een lage HB-waarde in mijn bloed. ‘Bietjes!’ Riep mijn moeder afgelopen week weer tegen me toen ze vond dat ik wat witjes zag. Maar na een klein onderzoekje kwam ik erachter dat er qua ijzer helemaal niet zo veel ijzer in bietjes zit (van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) en dat dit ook nog eens moeilijk opgenomen wordt door het lichaam. Maar bietjes bevatten wel veel voedingsvezels en zijn, net als alle andere groenten, gewoon erg gezond. Zelf vind ik de bietjes heerlijk, maar die kleurstof krijg je nergens uit… Dus echt vaak eten we ze niet. Maar afgelopen week was het toch eindelijk weer eens zover. Liz wilde wel met het afgietsel een schilderij maken. Leuk bedacht vond ik, maar op dat moment niet praktisch, dus volgende keer maar weer. Ik had er een heleboel gemaakt, dus de volgende dag heb ik ze koud geschaafd en wilde er een salade van maken. Op mijn aanrecht stond naast de fruitmand een ananas die er zielig bij begon te staan. Die heb ik ook maar klein gesneden en wat bleek? De ultieme combinatie! Zoet en kleurrijk. Zelfs Zen vond de combi heerlijk en zo aten we ineens 2 avonden achter elkaar bietjes. Wist je trouwens dat bietjes er in allerlei kleuren zijn? Naast rode, zijn er ook witte, gele, oranje en rood-wit gestreepte bietjes. Heel decoratief!


  1. Sagar

    Thanks for writing such an eausot–snderytand article on this topic.

Reageer: