Blog: Koken met gezond verstand > Persoonlijk | Sint Maarten

Persoonlijk | Sint Maarten

11 November is de dag dat mijn lichtje schijnen mag. Sint Maarten. Hier begint de tijd van veel suiker en snoepgoed. Wat kan ik het me nog goed herinneren dat ik in alle spanning met een grote plastic tas bij alle buren langs mocht gaan. In het donker met een zelfgemaakte lampion. Luidkeels zingend en reikhalzend naar alle suiker en kleurstoffen die ieder jaar weer zorgde voor pijn in mijn buik en ’s nachts spugen. In al die jaren is er weinig veranderd. Ik zie al een pruillip van beide kinderen als de buurvrouw vrolijk een mandarijn tevoorschijn tovert. „Snoep verstandig” Ook dit gevoel is na al die jaren nog steeds hetzelfde. Jammer. Toch als je ze iets „verstandigs” wilt geven, waarom moet het eetbaar zijn? Mijn buurman kwam ooit op het geniale idee om een tandenborstel aan ieder kind te geven. Een hele goedkope. Wat vonden wij dat prachtig. Daarom ga ik dit jaar gummetjes inslaan. Kijken of mijn buurkinderen zich mij later ook nog herinneren.


  1. Frederiek

    Wat n goed idee, dat ga ik ook volgend jaar doen! Al dat snoep, n klein cadeautje is zoveel leuker.

Reageer: