Blog: Koken met gezond verstand > Recept | Courgettepannenkoekentoren

Recept | Courgettepannenkoekentoren

Courgettepannenkoekentoren
Lunch- of hoofdgerecht
6 pers.
45 min. bereidingstijd

Ingrediënten
500 g (ca. 1½) courgette
3 eieren
4 el Carbonell Olijfolie Traditioneel
500 ml halfvolle melk
400 g meergranen pannenkoekmix
4 el fijngesneden bieslook
4 vleestomaten, elk in 6 plakjes
2 takjes basilicum
4 el geraspte oude kaas

1 Rasp de courgette grof, doe het rasp in een vergiet en duw zo veel mogelijk vocht eruit. Klop de eieren los met 1 el Carbonell Olijfolie Traditioneel. Voeg de melk en de pannenkoekmix toe en roer met een garde tot een dik beslag. Doe de uitgelekte courgette en bieslook erbij. Voeg peper en zout naar smaak toe. Laat het beslag 10 min. rusten.

2 Verhit 1 el Carbonell Olijfolie Traditioneel in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schep met een soepopscheplepel 3 bergjes beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes (10-12 cm Ø) in ca. 4 min. goudbruin en gaar. Keer ze halverwege. Bak zo in totaal 24 pannenkoekjes en schenk extra Carbonell Olijfolie Traditioneel in de pan als het te droog wordt. Maak een torentje van 4 pannenkoekjes en 4 plakjes tomaat. Bestrooi met basilicumblaadjes en kaas.

Liever geen koemelk? Vervang de melk door rijstmelk of sojamelk en bestrooi de pannenkoekjes met belegen geitenkaas.

Bevat p.p. 475 kcal • 19 g eiwit • 19 g vet • 11 g onverzadigd vet • 8 g verzadigd vet • 55 g koolhydraten • 5 g vezel

Pannenkoeken zijn Liz haar grote favoriet. Het liefst eet ze dagelijks deze lekkernij. Maar ja, zo krijgt ze natuurlijk nooit veel vitamines binnen. Totdat ik ontdekte hoe je groente op een heel makkelijke manier kunt verstoppen. En waarom moeten pannenkoeken altijd zoet belegd worden? Liz is nog steeds dol op pannenkoeken en ik maak ze met veel plezier, nu ik weet dat ze zo toch haar groentes binnen krijgt!