Blog: Koken met gezond verstand > Recept | Courgettespaghetti

Recept | Courgettespaghetti

Hoofdgerecht

4 pers. (2 volwassenen en 2 kinderen)

15 min. bereidingstijd

Ingrediënten
275 g (meergranen)spaghetti,
3 el Carbonell Extra Virgen Olijfolie
1 el Carbonell Olijfolie Traditioneel
3 el verse kruiden (bijv. salie, basilicum, tijm, peterselie, oregano)
fijngehakt 2 tenen knoflook
geperst
200 g Hollandse garnalen
1 biologische citroen, gewassen

100 g mascarpone
3 dunne courgettes

1 Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2 Meng intussen 3 el Carbonell Extra Virgen Olijfolie met de verse kruiden en knoflook. Meng de garnalen erdoor.
3 Rasp de gele schil van de citroen en meng met de mascarpone. Pers de vrucht uit (circa 40 ml) en meng het sap door de mascarpone.
4 Verwijder de zaadjes (het zachte binnenste deel) uit de courgette en snijd het vruchtvlees in slierten, gebruik een Juliennesnijder. Of snijd met een kaasschaaf in de lengte dunne plakken van de courgette en snijd die plakken in dunne slierten. Verhit 1 el Carbonell Olijfolie Traditioneel in een koekenpan en bak de courgetteslierten 2-3 min. Voeg de garnaaltjes toe en bak 1 min. mee.
5 Giet de spaghetti af, laat iets van het aanhangend vocht in de pan. Schep de citroenmascarpone erdoor. Voeg de courgette toe en breng op smaak met zout en vers gemalen peper.

Bevat p.p. 520 kcal • 21 g eiwit • 22 g vet • 14 g onverzadigd vet • 8 g verzadigd vet • 58 g koolhydraten • 4 g vezel

Tip Geef het gerecht meer pit: breng op smaak met chilivlokken in plaats van gemalen peper.


Reageer: