Blog: Koken met gezond verstand > Recept | Couscous met rozijnen en gehaktballetjes

Recept | Couscous met rozijnen en gehaktballetjes

Hoofdgerecht

4 pers.
25 min. Bereidingstijd

Ingrediënten

250 g couscous of bulgur
6 el Carbonell Olijfolie Traditioneel
1 grote prei, in ringen
1 sinaasappel, schoongeboend
400 g rundergehakt
1 el paprikapoeder
3 el fijngesneden peterselie
1 teen knoflook, geperst
100 g rozijnen of krenten
3 el pompoenpitten
½ krop ijsbergsla, in dunne reepjes

Bereiding

1 Wel de couscous of bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 el Carbonell Olijfolie Traditioneel in een koekenpan en bak de prei 3 min. Schep op een bord. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.

2 Meng het gehakt in een kom met het paprikapoeder, de helft van de peterselie en peper en zout naar smaak. Vorm er met natte handen 16 gehaktballetjes ter grootte van een flinke knikker van.

3 Verhit 2 el Carbonell Olijfolie Traditioneel in de koekenpan en bak de gehaktballetjes op hoog vuur rondom goudbruin. Zet het vuur laag en bak ze in ca. 10 min. gaar.

4 Roer de couscous of bulgur los met een vork. Meng 2 el Carbonell Olijfolie Traditioneel, de knoflook, prei, het sinaasappelrasp en -sap, de rozijnen, de rest van de peterselie en de pompoenpitten erdoor en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

5 Strooi de reepjes sla over de couscous en serveer met de gehaktballetjes.

Weetje

Couscous is gemaakt van durumtarwe, waar ook Italiaanse pasta van is gemaakt. Bulgur is eveneens van durumtarwe gemaakt, maar van de hele tarwekorrel en bevat daarom een hogere voedingswaarde en meer vezels. Je kunt ook quinoa gebruiken.

Bevat p.p. 765 kcal • 32 g eiwit • 36 g vet • 26 g onverzadigd vet • 10 g verzadigd vet • 74 g koolhydraten • 8 g vezel


Reageer: