Blog: Koken met gezond verstand > Recept | Eiersalade à la Meike

Recept | Eiersalade à la Meike

In het weekend hebben we wat meer tijd voor elkaar en vinden Zen en Liz het leuk om me te helpen bij het koken. Hierdoor merk ik ook echt dat ze het eten dat ze zelf bereiden met veel meer plezier opeten. Ik leg ze ook graag uit over de groei van bepaalde groenten. Liz vindt het vooral leuk om te roeren en te prakken, terwijl Zen voorzichtig al mag snijden. Dit weekend hebben we zelf eiersalade gemaakt. Lekker!

Eiersalade:
– 4 à 5 gekookte eieren
– 2 theelepels kurkuma
– mespuntje gemberpoeder
– 1 theelepel kerrie
– Carbonell Olijfolie Traditioneel
– 2 eetlepels zure room/yoghurt
– 1tl mosterd
– bieslook gesneden of oregano snufje
– scheut citroensap
– beetje bouillonpoeder (liefst biologisch i.v.m. weglaten van E-nummers)

Bereiding
Snij de eieren in kleine stukjes en meng voorzichtig alles bij elkaar.
Tip: deze eiersalade is goed voor de suikerspiegel. Je kunt het ook serveren op een plakje komkommer of blad sla i.p.v. op een crackertje, dan wel wat meer kruiden toevoegen.

 


  1. replica watches

    cheap baseball jerseys

Reageer: