Blog: Koken met gezond verstand > Recept | Havermoutmuffins met blauwe bessen

Recept | Havermoutmuffins met blauwe bessen

Het 80-20 principe, dat is mijn slogan voor voeding als ik snel antwoord wil geven aan mensen om me heen over voeding. We weten allemaal dat groenten en fruit gezond zijn. Maar als je in 80% van de gevallen gezond en gevarieerd eet en voldoende beweegt, mag je best zo nu en dan eens los gaan. In onderstaand recept kun je eventueel ingrediënten vervangen door andere opties, bijvoorbeeld volkorenmeel vervangen door amandelmeel of speltmeel. Het gewicht blijft gewoon gelijk. Rietsuiker kan je minderen of eventueel vervangen door een banaan. Als je suiker vervangt door een banaan, doe dan wel 2 eieren door je beslag.

Traktatie
12 st.
40 min. bereidingstijd, 25 min. oventijd

Ingrediënten
250 g volkorenmeel
3 tl bakpoeder
1 tl kaneel
100 g rietsuiker
3 el maanzaad
5 el vloeibare honing
275 ml karnemelk
75 ml Carbonell Olijfolie Traditioneel
1 ei
2 appels (bijv. Elstar, geraspt
50 g havermout (liever geen instant)
150 g blauwe bessen (diepvries), ontdooid
Muffinbakvorm

1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Verdeel 12 papieren muffinvormpjes over de holtes van een muffinbakvorm.

2. Meng het meel met 1 mespunt zout, het bakpoeder, de kaneel, suiker en maanzaad in een grote kom. Meng de honing, karnemelk, Carbonell Olijfolie Traditioneel en het ei in een ruimte maatbeker. Schenk de vloeibare ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer met een garde tot alles goed gemengd is. Schep de appel, havermout en bessen erdoor.

3. Verdeel het beslag over de vormpjes en bestrooi het met de rest van de havermout. Bak de muffins in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn: steek ‘m midden in een muffin. Komt de prikker er schoon uit, zijn de muffins gaar. Laat 5 min. afkoelen. Haal ze daarna uit de vormpjes en laat de muffins verder afkoelen. Lekker warm en koud!

Tip
Kinderfeestje? Laat de kinderen de afgekoelde muffins zelf versieren met slagroom, rozijntjes, nootjes, sesamzaad, kokosvlokken, hagelslag, etc.

Bevat p.st. 240 kcal • 5 g eiwit • 8 g vet • 7 g onverzadigd vet • 1 g verzadigd vet • 35 g koolhydraten • 3 g vezel


  1. Kayleigh

    Taking the ovwirvee, this post hits the spot

Reageer: