Blog: Koken met gezond verstand > Recept | Homemade granola

Recept | Homemade granola

Ontbijt -Homemade granola
ca. 15 porties
15 min. bereidingstijd, 25 min. oventijd

Ingrediënten
100 g pecannoten, grof gehakt
300 g havermout (liever geen instant)
50 g sesamzaad
50 g geraspte kokos of kokosvlokken
75 g pompoenpitten
1 el kaneel
3 el vloeibare honing
3 el Carbonell Olijfolie Traditioneel
200 g cranberry’s, rozijnen of krenten (of een mix)
50 g gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden

1 Verwarm de oven voor op 170 °C. Meng de pecannoten, havermout, het sesamzaad, de kokos, pompoenpitten en kaneel in een grote kom. Roer de honing en de Carbonell Olijfolie Traditioneel erdoor. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de granola in ca. 25 min. goudbruin en krokant. Schep halverwege om. Neem de bakplaat uit de oven en laat op een rooster helemaal afkoelen.

2 Meng de cranberry’s en abrikozen met de granola en bewaar in een afgesloten pot. Homemade granola is ca. 2 weken houdbaar.

Tip
Vervang de honing door ahornsiroop voor een lekkere karamelsmaak.

Bevat p.p. 280 kcal • 6 g eiwit • 15 g vet • 11 g onverzadigd vet • 4 g verzadigd vet • 28 g koolhydraten • 4 g vezel


Reageer: