Blog: Koken met gezond verstand > Recept | Kibbeling met wortelsalade en ovenfrietjes

Recept | Kibbeling met wortelsalade en ovenfrietjes

Hoofdgerecht
4 pers.
40 min. bereidingstijd en oventijd

Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen, schoongeboend
2,5 el Carbonell Olijfolie Traditioneel
2 el Carbonell Extra Vergin Olijfolie
600 g middelgrote wortels
3 el rozijnen
3 el fijngesneden peterselie
4 el versgeperst sinaasappelsap
400 g kabeljauwfilet
6 volkoren beschuiten (of paneermeel)
50 g volkorenmeel
3 el halfvolle yoghurt
1 ei
4 el amandelschaafsel, geroosterd

1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de aardappelen in de lengte in dunne parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met 1 el Carbonell Olijfolie Traditioneel en bestrooi met zout naar smaak. Rooster de frietjes in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

2 Schil ondertussen de wortels. Snijd ze met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte in lange linten. Schep ze om met de rozijnen, peterselie, sinaasappelsap en 2 el Carbonell Carbonell Extra Vergin Olijfolie in een kom.

3 Snijd de vis in stukjes van 2 cm en dep ze droog met keukenpapier. Doe de beschuiten in een afgesloten plasticzak en verkruimel ze met je handen of met een deegroller. Doe het kruim in een diep bord. Doe de bloem met 0,5 tl zout in een kom. Roer met een garde de yoghurt en 3 el water erdoor tot een glad beslag. Roer het ei erdoor. Haal de stukjes vis eerst door het beslag en dan door het kruim en leg ze op een bord.

4 Verhit 1,5 el Carbonell Olijfolie Traditioneel in een koekenpan en bak de helft van de kibbeling in ca. 4 min. gaar. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier en bak de rest van de kibbeling net zo. Serveer de kibbeling met de frietjes en de wortelsalade. Strooi het amandelschaafsel over de salade.

Tip
Je kunt met het beslag en de verkruimelde beschuiten ook kipnuggets maken. Bak kipnuggets wat langer, ca. 6 min.

Bevat p.p. 745 kcal • 32 g eiwit • 27 g vet • 22 g onverzadigd vet • 5 g verzadigd vet • 88 g koolhydraten • 11 g vezel
Dit recept is een grote hit! Zonder dat de frituur er aan te pas komt, geniet je van een heerlijke combinatie. Vis is een goed product vanwege de goede Omega 3 EPA & DHA vetzuren.

 


Reageer: