Blog: Koken met gezond verstand > Recept | Koningsdag-aardappel

Recept | Koningsdag-aardappel

Koningsdag-aardappel
Koningsdag kleurt heel Nederland weer in oranje. Hoe lekker is het dan om ‘s avonds een gepofte zoete aardappel voor te schotelen.

Voor 4 personen heb je nodig:
– 4 zoete aardappelen
– Carbonell Olijfolie Traditioneel

Was de aardappelen met schil goed schoon, verwijder de minder mooie plekjes en droog daarna goed af met een theedoek. Snijd in het midden een flinke snede en besprenkel ze overal met Carbonell Olijfolie Traditioneel, ook de schil. Pak ze daarna in in zilverfolie en leg ze in de oven. De oven staat op 180 graden en je kunt ze +/- 3 kwartier in de oven laten staan. Ligt een beetje aan de grootte van de aardappel.

Ondertussen maak je het frisse mengsel waarmee je in en om de aardappel het bord kunt versieren:
– hüttenkäse
– een bakje
– zout en peper-snufje
– verse bieslook
– gerookte zalm snippers
– beetje uitgeknepen citroen
– kruiden naar wens
Meng het geheel en schep het op en om de aardappel als je het serveert op een bord.


Reageer: