Blog: Koken met gezond verstand > Recept | Linzensoep

Recept | Linzensoep

Een makkelijk en snel te maken gerecht, met een zachte smaak. Linzen zijn, net als andere peulvruchten, rijk aan koolhydraten, eiwitten, B-vitamines en mineralen, zoals ijzer, calcium, molybdeen en fosfor. Peulvruchten zijn vanwege hun samenstelling goed voor je gezondheid. Ze bevatten veel vezels en weinig calorieën. Door het hoge vezelgehalte zijn ze uitstekend voor een goede spijsvertering. Een cadeautje voor de darmen. Je hebt ze in allerlei kleuren. Zelf gebruik ik vaak de rode of gele, omdat die snel gaar zijn.

Recept | Linzensoep

lunch- of hoofdgerecht
4 pers.
30 min. bereidingstijd

3 el Carbonell Olijfolie Traditioneel
2 uien, gesnipperd
300 g gedroogde rode linzen
2 tl gemalen komijn (of komijnzaadjes)
2 kippenbouillonblokjes
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 klein bosje koriander of peterselie, alleen de blaadjes

1 Verhit de Carbonell Olijfolie Traditioneel in een soeppan en fruit de ui 4 min. Voeg de linzen en het komijnpoeder toe en bak 2 min. mee. Voeg 1,2 liter water en de bouillonblokjes toe. Leg de deksel op de pan en kook op laag vuur 15 min. of tot de linzen gaar en zacht zijn.

2 Schenk de kokosmelk erbij en breng opnieuw aan de kook. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met koriander.


  1. Marianne

    Ik ga gelijk morgen linzen halen! Lekker!

  2. Annica

    Jij houdt toch ook van linzen? 🙂

  3. Mieke

    Lekker!

Reageer: