Blog: Koken met gezond verstand > Recept | Roergebakken kerrierijst met kip en groenten

Recept | Roergebakken kerrierijst met kip en groenten

Gebruik veel kleur in de variatie van groenten. Groene erwtjes, gele paprika en stukjes wortel bv. Veel kleur is altijd aantrekkelijker. En het zijn verschillende smaaksensaties en dat is in de week van de smaak wel een leuke aanrader. Benoem samen met je kinderen welke groenten ze eten.

Recept | Roergebakken kerrierijst met kip en groente

Hoofdgerecht
4 pers.
30 min. bereidingstijd

300 g zilvervliesrijst
6 el Carbonell Olijfolie Traditioneel
400 g kipfilet, in reepjes
2 el kerriepoeder
2 rode uien, in parten
250 g doperwten (diepvries)
2 zoete puntpaprika’s, in stukjes
3 el gembersiroop
3 el geschaafde amandelen, geroosterd

1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2 Verhit 2 el Carbonell Olijfolie Traditioneel in een wok of hapjespan. Voeg de kipfilet en de helft van het kerriepoeder toe en roerbak de kip in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Schep op een bord.

3 Giet 2 el Carbonell Olijfolie Traditioneel in dezelfde pan en roerbak de uien 3 min. Voeg de bevroren erwten toe en roerbak ze op hoog vuur 3 min. mee of tot de doperwten gaar zijn. Voeg de paprika toe en roerbak nog 1 min. Voeg 2 el Carbonell Olijfolie Traditioneel, de rijst, de rest van het kerriepoeder en de gembersiroop toe en schep alles goed om. Schep de stukjes kip erdoor of rijg ze aan een satéprikker en leg ze apart erbij. Bestrooi het gerecht met de amandelen.

Tip: bestrooi de rijst voor wie het lekker vindt met verse koriander.

Bevat p.p. 660 kcal • 35 g eiwit • 23 g vet • 19 g onverzadigd vet • 4 g verzadigd vet • 74 g koolhydraten • 8 g vezel


Reageer: