Blog: Koken met gezond verstand > Recept | Speltschelpjes met broccolipesto

Recept | Speltschelpjes met broccolipesto

Hoofdgerecht

4 pers.
20 min. bereidingstijd

Ingrediënten

300 g speltpasta
600 g broccoli, in roosjes
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
3 el Carbonell Extra Virgen Olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden
3 takjes basilicum, alleen de blaadjes
4 el pijnboompitten, geroosterd

Bereiding

1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2 Kook de broccoli in ca. 4 min. beetgaar. Giet af en spoel ze koud. Pureer ze in de keukenmachine met de helft van de kaas, 2 el Carbonell Extra Virgen Olijfolie, de knoflook, de helft van het basilicum en 3 el pijnboompitten tot een grove pesto. Breng op smaak met peper en zout.

3 Schep de pasta om met 1 el Carbonell Extra Virgen Olijfolie en vervolgens met de broccolipesto, garneer met de rest van de kaas, basilicumblaadjes en pijnboompitten.

Tip

Bestrooi de pasta voor de volwassenen met wat chiliflakes: lekker pittig.

Weetje

Spelt is een ander soort graan dan de durum tarwe waar witte pasta van wordt gemaakt. Spelt is lichter verteerbaar en ook al is de kleur van de pasta bruin, het lijkt niet op de droge volkorenpasta qua smaak. Bij ons thuis een grote hit.

Bevat p.p. 585 kcal • 27 g eiwit • 26 g vet • 19 g onverzadigd vet • 7 g verzadigd vet • 58 g koolhydraten • 7 g vezel


Reageer: