Blog: Koken met gezond verstand > Recept | Zalm met geroosterde wortel- en knolselderijfrietjes

Recept | Zalm met geroosterde wortel- en knolselderijfrietjes

hoofdgerecht

4 pers.
15 min. bereidingstijd, 40 min. oventijd

Ingrediënten

500 g winterwortels
1 kleine knolselderij
2 tl gedroogde rozemarijn
5 el Carbonell Olijfolie Traditioneel
5 el Griekse yoghurt
1 el mayonaise
1 tl grove mosterd
400 g zalmfilet
1 citroen

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schrap de wortels en snijd ze in de lengte in frieten van ca. 1 cm dik. Schil de knolselderij en snijd het vruchtvlees ook in frieten van 1 cm dik. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en schep ze om met 3 el Carbonell Olijfolie Traditioneel en bestrooi ze met de rozemarijn. Bak de groentefriet in de oven in ca. 40 min. gaar.

2 Roer een dip van de yoghurt, mayonaise en mosterd. Dep de zalm droog met keukenpapier. Snijd de citroen in partjes.

3 Verhit ca. 10 min. voordat de groentefriet klaar is, 2 el Carbonell Olijfolie Traditioneel in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de zalm in ca. 6 min. gaar. Keer halverwege. Serveer met een partje citroen en de groentefriet.

Tip

Frieten van rode biet, partjes ui en venkel zijn ook lekker als ze worden geroosterd in de oven.

Bevat p.p. 465 kcal • 25 g eiwit • 32 g vet • 26 g onverzadigd vet • 6 g verzadigd vet • 14 g koolhydraten • 10 g vezel


Reageer: