Blog: Koken met gezond verstand > Recept | zelfgemaakte crackers

Recept | zelfgemaakte crackers

De zomervakantie is geboekt en mijn nieuwe bikini is aangeschaft. Nu wil ik natuurlijk een summer proof lichaam krijgen. Vandaar dat ik wat meer crackers eet in plaats van dikke boterhammen. De crackers maak ik zelf en iedere keer combineer ik, waardoor de ene keer ik crackers eet met ui en stukjes tomaat erin, of aangevuld met pompoenpitten en sesamzaad en de andere keer weer met verse kruiden.

De standaard crackers bestaan uit:
– Lijnzaad (zelf vind ik de blonde het lekkerst)
– Water evenveel als de lijnzaad.
– Een snufje zout

Je kunt zelf bepalen hoeveel je maakt door evenveel eetlepels lijnzaad en water te mengen. Laat dit in ieder geval 15 minuten staan, voordat je het op een bakplaat uitspreid. Je bepaalt zelf ook de dikte. De ui en de tomaat meng ik in de blender met de lijnzaad en halveer dan wel de hoeveelheid water. In de oven op 150 graden ongeveer een half uur. Maar hou ze na 20 minuten in de gaten, zodat ze niet verbranden, maar wel knapperig worden.


  1. Tonnie

    als ik een foto zie van een lekker recept dan ga ik het recept bekijken en dat mis ik hier. Geen aantallen of hoeveelheden.Als je dit erbij doet dan moet er van dat weer minder.Bij deze heb ik nog een vraag…..hoe maak ik zelf een lekkere kruidenolie. Groetjes Tonnie

Reageer: