• Home
  • Over Carbonell
  • Waarom is olijfolie zo gezond?
  • Producten
  • Kooktips
  • Recepten
  • Acties
  • youtube
  • facebook
carbonell.nl

Recepten

  • Kidsproof recepten
  • Recepten voor elke dag
  • Feestrecepten
  • GezondNU recepten

Recepten

  • Proeverij van 3 groentesoepjes
  • Zalmfilet uit de oven met roergebakken kool
  • Gebakken mosselen met knoflooksaus
  • Kibbeling met wortelsalade en ovenfrietjes
  • Kruidige hummus en aubergine

Kooktips

Omdat er nog veel vragen zijn over het gebruik van olijfolie hebben wij 20 handige kooktips verzameld.

Naar de kooktips
  • terug
  • p

Courgettepannenkoekentoren

lunch- of hoofdgerecht
6 pers.
45 min. bereidingstijd

Benodigdheden

  • 500 g (ca. 1½) courgette
  • 3 eieren
  • 4 el Carbonell Olijfolie Traditioneel
  • 500 ml halfvolle melk
  • 400 g meergranen pannenkoekmix
  • 4 el fijngesneden bieslook
  • 4 vleestomaten, elk in 6 plakjes
  • 2 takjes basilicum
  • 4 el geraspte oude kaas

Bereidingswijze

  1. Rasp de courgette grof, doe het rasp in een vergiet en duw zo veel mogelijk vocht eruit. Klop de eieren los met 1 el Carbonell Olijfolie Traditioneel. Voeg de melk en de pannenkoekmix toe en roer met een garde tot een dik beslag. Doe de uitgelekte courgette en bieslook erbij. Voeg peper en zout naar smaak toe. Laat het beslag 10 min. rusten.
  2. Verhit 1 el Carbonell Olijfolie Traditioneel in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schep met een soepopscheplepel 3 bergjes beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes (10-12 cm Ø) in ca. 4 min. goudbruin en gaar. Keer ze halverwege. Bak zo in totaal 24 pannenkoekjes en schenk extra Carbonell Olijfolie Traditioneel in de pan als het te droog wordt. Maak een torentje van 4 pannenkoekjes en 4 plakjes tomaat. Bestrooi met basilicumblaadjes en kaas.

Liever geen koemelk?

Vervang de melk door rijstmelk of sojamelk en bestrooi de pannenkoekjes met belegen geitenkaas.

Voedingswaarde per persoon

  • 475 kcal
  • 19 g eiwit
  • 19 g vet
  • 11 g onverzadigd vet
  • 8 g verzadigd vet
  • 55 g koolhydraten
  • 5 g vezel

Over Carbonell

  • Over Carbonell
  • Hoe wordt olijfolie gemaakt?

Olijfolie & gezondheid

  • Waarom is olijfolie zo gezond?
  • Ik kies bewust

Producten

  • Gezonde Oliën
  • Olijven
  • Smaakmakers

Overig

  • Contact
  • Acties
  • Meer weten?
  • Disclaimer
  • Privacy statement
Over Carbonell Producten
  • youtube
  • facebook