• Home
  • Over Carbonell
  • Waarom is olijfolie zo gezond?
  • Producten
  • Kooktips
  • Recepten
  • Acties
  • youtube
  • facebook
carbonell.nl

Recepten

  • Kidsproof recepten
  • Recepten voor elke dag
  • Feestrecepten
  • GezondNU recepten

Recepten

  • Hertenbiefstuk met cantharellen, oregano en P...
  • Zalmfilet uit de oven met roergebakken kool
  • Notenbrood met pesto
  • Pompoensoep met gepofte knoflook
  • Couscous met rozijnen en gehaktballetjes

Kooktips

Omdat er nog veel vragen zijn over het gebruik van olijfolie hebben wij 20 handige kooktips verzameld.

Naar de kooktips
  • terug
  • p

Havermoutmuffins met blauwe bessen

traktatie, tussendoortje, kinderfeestje
12 st.
40 min. bereidingstijd, 25 min. oventijd

Benodigdheden

  • 250 g volkorenmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 100 g rietsuiker
  • 3 el maanzaad
  • 5 el vloeibare honing
  • 275 ml karnemelk
  • 75 ml Carbonell Olijfolie Traditioneel
  • 1 ei
  • 2 appels (bijv. Elstar), geraspt
  • 50 g havermout (liever geen instant)
  • 150 g blauwe bessen (diepvries), ontdooid
  • muffinbakvorm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Verdeel 12 papieren muffinvormpjes over de holtes van een muffinbakvorm.
  2. Meng het meel met 1 mespunt zout, het bakpoeder, de kaneel, suiker en het maanzaad in een grote kom. Meng de honing, karnemelk, Carbonell Olijfolie Traditioneel en het ei in een ruime maatbeker. Schenk de vloeibare ingrediënten bij de droge en roer met een garde tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Schep de appel, havermout en bessen erdoor.
  3. Verdeel het beslag over de vormpjes en bestrooi met de rest van de havermout. Bak de muffins in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn: steek ’m midden in een muffin, komt de prikker er schoon uit, zijn de muffins gaar. Laat 5 min. afkoelen op een rooster in de vorm. Haal ze uit de vorm en laat de muffins op het rooster verder afkoelen. Lekker warm en koud!

Kinderfeestje?

Laat de kinderen de afgekoelde muffins zelf versieren met slagroom (uit een spuitbus), rozijntjes, nootjes, sesamzaad, kokosvlokken, hagelslag etc.

Voedingswaarde per persoon

Bevat p.st.

  • 240 kcal
  • 5 g eiwit
  • 8 g vet
  • 7 g onverzadigd vet
  • 1 g verzadigd vet
  • 35 g koolhydraten
  • 3 g vezel

Over Carbonell

  • Over Carbonell
  • Hoe wordt olijfolie gemaakt?

Olijfolie & gezondheid

  • Waarom is olijfolie zo gezond?
  • Ik kies bewust

Producten

  • Gezonde Oliën
  • Olijven
  • Smaakmakers

Overig

  • Contact
  • Acties
  • Meer weten?
  • Disclaimer
  • Privacy statement
Over Carbonell Producten
  • youtube
  • facebook