Blog: Koken met gezond verstand > Tip | granaatappel

Tip | granaatappel

De granaatappel, ken je hem? Die mooie rode bol die vol met sappige pitjes zit. Een bom van vitamine C en een echte aanrader om een keer te eten. De vrucht heeft alleen 1 nadeel en dat is dat de pitjes redelijk vast zitten in een soort van harnas. Je bent dus wel even bezig om de pitjes geheel vrij te krijgen. En als je weet dat er zo’n 600 kleine sapbommetjes in zo’n geweldig rode bol vast zitten, kan de moed je even in de schoenen zakken. Mijn ideale manier om deze heerlijke vruchtjes te bevrijden is door de vrucht in vieren te snijden en per kwart ze in een schaal met water te ontvellen. De pitjes zakken naar de bodem en het witte taaie gedeelte begint te drijven. Ik breek zo een kwart doormidden en dan begint het pulken. Je neemt er even de tijd voor, maar de smaak is het waard en je kunt ze werkelijk overal mee combineren. Van smoothies tot in de couscous.


Reageer: