Blog: Koken met gezond verstand > Tip | Ingezonden tip van Edgar

Tip | Ingezonden tip van Edgar

Edgar heeft helemaal gelijk met zijn tip:

Ben geen mama, maar wie zegt dat papa’s nooit koken. Ik heb mijn dochter groenten leren eten door het er niet als groenten uit te laten zien. Met olijfolie kun je heerlijke saus of crème maken van je wortels, bloemkool, spitskool en ja….zelfs van spruitjes!! Met de blender of staafmixer. Op die manier krijgen ze toch de vitamines binnen die ze nodig hebben, en wennen de smaken vanzelf. Dit smaakt dan heerlijk bij bijvoorbeeld een kipfilet met gekookte of gebakken aardappeltjes. Alle combinaties zijn mogelijk natuurlijk, experimenteren dus… Na een tijdje herkennen ze die smaak en waarderen ze die ook in hun natuurlijke vorm. Kost wel even wat meer tijd in de keuken, maar werpt wel zijn vruchten af!! Mijn dochter wil nu altijd en overal groenten bij! Recepten daarvoor staan er genoeg als je ff de tijd neemt om te googelen, maar geloof me……de recepten met olijfolie zijn meestal het lekkerst, maar vooral ook erg gezond!!!!

Edgar, bedankt voor je inzending en veel plezier met het gewonnen kinderschort!


Reageer: