Blog: Koken met gezond verstand > Tip | Tip van Leentje

Tip | Tip van Leentje

Tip van Leentje Bout

Grote stukken rauwe appel gingen er na veel proberen nog niet in bij onze zoon. Nu schil ik en snij de appel in dunne plakjes. Die leg ik naast elkaar op een ovenplaat. Ik bak ze op een lage temperatuur van maximum 150°C. In 40 minuten. Dan draai ik ze om en besprenkel ze met wat kaneel. Na nog eens 40 minuten in de oven zijn ze klaar. Superzacht en zoet van smaak.

Hi Leentje, wat ontzettend leuk dat je zo zelf bent gaan ontdekken. Zo krijg je een soort van appelmoes. Dat is ook super makkelijk te maken en wat sneller. Je doet een klein bodempje water in een pannetje, schil een aantal appels (goudrenetten zijn het meest geschikt en lekker zoet), verwijder het klokhuis en snijd deze in kleine stukken. Doe ze in het pannetje en zet op laag vuur. Zodra het water kookt, roer je zo nu en dan. Een minuut of 10 en dan is de moes klaar. Vind je de appel rauw toch een beetje zuur, doe er banaan bij tijdens het kookproces. De kaneel voeg je pas toe als de moes een beetje is afgekoeld, anders kan het zijn dat deze een bittere smaak creëert. Kaneel remt de suikerpiek.


  1. Pepper

    SioImn’ve just read your blog and you continue to leave me in awe of your amazing talents, love, humanity and sense of humour ( We spell it like that!) – fortunately I wssn’t watching Ernie being somewhere in Namaqualand wishing you were with me as I travelled that barren but majestic countryside. However, as much as we love the Big Easy we have to take our hats off to the Tiger – 61 in the final round is brilliant! Dare we say that the last guy to charge like that wasn’t Arnie or Jack but one G J Player?Keep writing – just love it! Dad

Reageer: