Bakken & braden

Met Carbonell Olijfolie Traditioneel kan je eenvoudig bakken, braden, wokken en grillen. Omdat er nog veel vragen zijn over het gebruik van olijfolie hebben wij 9 handige kooktips voor bakken & braden met olijfolie verzameld. Leer bijvoorbeeld hoe je een gezonde jus maakt met olijfolie!

Vet je ovenschaal in met olijfolie

Gebruik Carbonell Olijfolie Traditioneel voor het invetten van je ovenschaal. Je kunt de ovenschaal het beste met behulp van een kwastje insmeren met olijfolie.

Grillen met olijfolie

Grillen met Carbonell olijfolie geeft je vlees, vis of groenten een heerlijke smaak! Bovendien krijg je ook van die mooie grillstreepjes. Smeer de ingrediënten in met Carbonell Olijfolie Traditioneel en leg je ingrediënten in de grillpan. Draai na 1 of 2 minuten je ingrediënten om. Je kunt ook de ingrediënten een kwartslag draaien om een mooi ‘grillruitje’ te krijgen.

kooktips_marinade

Marinade op basis van olijfolie

Carbonell olijfolie Traditioneel is ideaal als basis voor een heerlijke marinade.

Barbecueën met olijfolie

Carbonell olijfolie kan je ook gebruiken voor op de barbecue. Vet je vlees of vis in met Carbonell Olijfolie Traditioneel voordat je het op de barbecue legt. Ook kan je Carbonell olijfolie gebruiken om je vlees te marineren.

Roerbakken met olijfolie

Carbonell olijfolie Traditioneel is ook bij uitstek geschikt om mee te roerbakken.

Maak een jus van olijfolie

Met het braadvocht dat achterblijft na het bakken met olijfolie maak je eenvoudig een heerlijke en bovendien gezonde jus! Voeg een kopje water of kruidenbouillon toe aan het braadvocht en kook het geheel even op in de pan.

Hoe bak je het ideale aardappeltje?

Laat eerst de pan goed heet worden op middelhoog vuur. Schenk daarna pas Carbonell olijfolie Traditioneel in de pan en voeg geleidelijk aan de aardappeltjes toe. Begin op middelhoog vuur en zet het daarna lager om de aardappeltjes te garen.

Bakken zonder spetters?

Bakken met olijfolie kan zonder spetters! Vocht en olijfolie gaan niet goed samen. Olijfolie spettert alleen als het in aanraking komt met vocht. Maak je vlees of vis daarom eerst droog voordat je gaat bakken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een keukenrol. Zorg ook dat je pan droog is als je gaat bakken.