Dressing & dips

Carbonell Extra Virgen is heerlijk in bijvoorbeeld in salades, als basis voor dressings of dips en als smaakmaker in diverse gerechten. Daarnaast zijn Carbonell Extra Virgen en Carbonell olijven heerlijk te gebruiken bij tapas- en borrelgerechten. Wij hebben 9 simpele kooktips voor je verzameld. Leer bijvoorbeeld hoe je een klassieke dressing maakt of hoe je een pastasaus op smaak kunt brengen met olijfolie!

Een dressing maken is niet moeilijk

Een goede dressing maakt een lekkere salade. Het is helemaal niet moeilijk. De basis voor iedere gezonde dressing is Carbonell Extra Virgen olijfolie, azijn en een snufje peper en zout.

Geef je dressing een persoonlijk karakter door versgehakte kruiden toe te voegen, bijvoorbeeld bieslook, selderij of peterselie. Met een fijngehakt teentje knoflook maak je een heerlijke knoflookdressing!

Stokbrood met Extra Virgen olijfolie als dip

Gebruik Carbonell Extra Virgen als heerlijke dip bij een stukje stokbrood! Eventueel met wat (zee)zout.

Garneer je pizza met Carbonell olijven

De lekkere smaak van olijven past ook prima op een pizza. Carbonell zwarte olijven zonder pit zijn hiervoor bij uitstek geschikt.

Een pizza kun je ook heerlijk op smaak brengen met Carbonell Extra Virgen olijfolie. Besprenkel je pizza net nadat hij uit de oven komt!

Olijven met citroen en tijm

Heerlijk voor bij de borrel of als tapas! Je hebt nodig: 300 gram Carbonell groene olijven met pit, 1 geraspte schil van een citroen, 7 eetlepels Carbonell Extra Virgen olijfolie, 1 rode peper (in reepjes gesneden, zonder zaadjes). Meng het geheel door elkaar en laat het minimaal 24 uur marineren.

Olijven voor bij de borrel

Geniet van Carbonell olijven bij de borrel! Alle Carbonell olijven zijn hiervoor geschikt. Lekker naast bijvoorbeeld een stukje kaas en/of worst.

Balsamico dressing

Een lekkere Balsamico dressing zet je binnen een handomdraai op tafel! Hiervoor heb je nodig: 3 eetlepels Carbonell Extra Virgen olijfolie, 1 eetlepel balsamico wijnazijn, 1/2 theelepel suiker, 1 theelepel mosterd, zout en peper. Je hoeft de ingrediënten alleen maar door elkaar te mengen!

Hoe maak je een vinaigrette?

De klassieke vinaigrette maak je met 6 eetlepels Carbonell Extra Virgen olijfolie, 2 eetlepels witte wijnazijn, een theelepel mosterd, een theelepel Carbonell kappertjes, een snufje zout en peper en eventueel een theelepel honing of suiker. Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg op het laatst pas de olijfolie (langzaam) toe. Hierdoor bindt de vinaigrette beter.

Breng je pastasaus op smaak

Voeg altijd een scheutje Carbonell Extra Virgen aan je pastasaus of soep voor een heerlijke extra smaakdimensie!

Een scheutje olijfolie door je pasta

Laat na het koken de pasta nooit ‘droog’ staan maar roer een scheutje Carbonell Extra Virgen olijfolie door de pasta. Hierdoor wordt je pasta niet plakkerig. Je kunt Carbonell Extra Virgen olijfolie ook gebruiken om je pastasaus net dat tikkeltje extra smaak te geven.