Blog: Koken met gezond verstand > Weetje | Boerenkool

Weetje | Boerenkool

Vorig jaar leerde ik over alle voordelen van boerenkool. Een wereld ging voor me open. Wist jij bijvoorbeeld dat boerenkool ook rauw in een salade gegeten kan worden? Of door een sap geperst kan worden? Zorg wel dat je de middennerf uit het blad verwijdert. In Zwitserland heb ik een keer vreselijk gelachen toen ik er achter kwam dat ze de boerenkool als sierplant in de tuin laten groeien terwijl ze het in Amerika een superfood noemen vanwege alle goede stoffen die dit groene blad bezit. Hij zit boordevol Vitamine A, C en K en zit ook nog eens boordevol met mineralen, bijvoorbeeld calcium. Je kunt er zoveel meer mee maken dan alleen maar stamppot boerenkool. Als je het rauw wilt eten moet je het wel eerst kneden. Ja, echt kneden alsof je brood kneedt. Totdat de kleur van het blad feller groen begint te worden, dat is nodig om de kool zachter en smakelijker te maken. Samen met tomaat, fetakaas, pijnboompitjes en een heerlijke dressing met Carbonell Extra Virgen Olijfolie is dit een leuk nieuw gerecht. Voor kinderen kan het wat zwaar op de maag vallen, dus geef ze eerst maar een klein portie.


Reageer: