Blog: Koken met gezond verstand > Weetje | Koolzaadolie

Weetje | Koolzaadolie

Koolzaadolie heeft een milde smaak en is dus ideaal voor gerechten waarvan de smaak al duidelijk genoeg is. Het wordt gewonnen uit, zoals de naam al aangeeft, koolzaad, een gewas dat de velden in de vroege zomer helder geel kleurt. Er zit onder andere Vitamine E in koolzaadolie. Dit speelt een rol bij de aanmaak van rode bloedcellen en het in stand houden van spier- en andere weefsels. Ook is het belangrijk voor de weerstand. Vitamine E is bovendien een antioxidant: het beschermt de cellen in het lichaam tegen ‘vrije radicalen’. Dat zijn agressieve stoffen die schade kunnen berokkenen aan cellen en weefsels zoals bijvoorbeeld snelle veroudering van de huid. Dus een extra scheutje koolzaadolie over je salade kan ook een gunstig effect hebben op de gezondheid van je huid! Mooi meegenomen, toch?!


Reageer: