Blog: Koken met gezond verstand > Weetje | tomaten

Weetje | tomaten

Tomaten hebben het stofje lycopeen in zich dat juist door verhitting beter kan worden opgenomen door het lichaam. Lycopeen is een ‘antioxidant’. Antioxidanten kunnen vrije radicalen neutraliseren die het DNA, vetten en eiwitten oxidatief kunnen beschadigen.

Een simpel Tomatenreceptje:

Zalm met een heerlijke smaaksensatie van cherrytomaatjes, tijm, olijfolie en knoflook. De onverzadigde vetten van de zalm zijn goed voor je hart en de lycopeen uit de tomaatjes zorgen samen voor een supergezond diner. Ook lekker met sperzieboontjes erbij!

Cherrytomaatjes en de zalm samen in olijfolie bakken. Strooi de tijm, knoflook, peper en zout er aan het eind bij. Nog even 2 minuten samen laten sudderen op laag vuurtje. Zet het vuur uit en op het bord knijp je nog een beetje citroen over de vis.


Reageer: